Film Tavsiyeleri Türk

Türk Sinemasının Gizli Mücevherleri: En İyi 10 Film

Türk sineması, zengin tarihi ve yetenekli yönetmenleri ile tanınır. Son yıllarda, uluslararası alanda beğeni toplayan ve eleştirmenlerce övgüyle karşılanan çok sayıda yüksek kaliteli Türk filmi ortaya çıktı. İşte Google arama motorunun ilk sayfasında çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan, Türk sinemasının en iyi 10 filmine dair bir inceleme:

1. Mustang (2015)

Deniz Gamze Ergüven’in yönettiği Mustang, beş yetim kız kardeşin baskıcı bir toplumda özgürlük arayışlarını konu alıyor. Film, Cannes Film Festivali’nde Altın Kamera ödülünü kazandı ve En İyi Yabancı Film dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

2. Ahlat Ağacı (2018)

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Ahlat Ağacı, bir yazar adayının memleketine dönüşünü ve geçmişiyle yüzleşmesini konu alıyor. Film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne aday gösterildi ve Türkiye’nin 91. Akademi Ödülleri’ne En İyi Yabancı Film dalında resmi adayı oldu.

3. Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

Yine Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği Bir Zamanlar Anadolu’da, bir cinayet soruşturmasını takip eden bir grup doktor ve polisin hikayesini anlatıyor. Film, Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazandı ve En İyi Yabancı Film dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

4. Kış Uykusu (2014)

Nuri Bilge Ceylan’ın bir diğer başyapıtı olan Kış Uykusu, bir otelin sahibi olan eski bir aktörün kış aylarında yaşadığı yalnızlık ve bunalımı konu alıyor. Film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazandı.

5. Sivas (2014)

Kaan Müjdeci’nin yönettiği Sivas, bir grup çocuğun bir köpeği taşlayarak öldürmesini konu alıyor. Film, Venedik Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazandı ve Türkiye’nin 88. Akademi Ödülleri’ne En İyi Yabancı Film dalında resmi adayı oldu.

6. Ayla (2017)

Can Ulkay’ın yönettiği Ayla, Kore Savaşı sırasında bir Türk askeri tarafından evlat edinilen Güney Koreli bir yetim kızın hikayesini anlatıyor. Film, Türkiye’nin 90. Akademi Ödülleri’ne En İyi Yabancı Film dalında resmi adayı oldu.

7. Mucize (2019)

Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği Mucize, otizmli bir çocuğun babasının onunla iletişim kurmak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Film, Türkiye’de tüm zamanların en çok izlenen filmlerinden biri oldu.

8. Babam ve Oğlum (2005)

Çetin Tekindor ve Çetin Altan’ın başrollerini paylaştığı Babam ve Oğlum, bir baba ve oğlunun karmaşık ilişkisini konu alıyor. Film, Türkiye’de büyük beğeni topladı ve birçok ödül kazandı.

9. Issız Adam (2008)

Çağan Irmak’ın yönettiği Issız Adam, yalnız bir adamın bir kadınla tanışmasını ve aşık olmasını konu alıyor. Film, Türkiye’de gişe rekorları kırdı ve birçok ödül kazandı.

10. Recep İvedik (2008)

Togan Gökbakar’ın başrolünü oynadığı Recep İvedik, bir köylünün İstanbul’daki maceralarını konu alan bir komedi filmidir. Film, Türkiye’de büyük beğeni topladı ve birçok devam filmi çekildi.

Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi