Gvk Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım Indirimi Stopajının Beyanı

GVK Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım İndirimi Stopajının Beyanı

GVK Geçici 61. madde uyarınca hesaplanan yatırım indirimi stopajı, yatırımcıların belirli yatırımlarına ilişkin olarak elde ettikleri yatırım indirimlerinin stopaj yoluyla vergilendirilmesini düzenleyen bir hükümdür. Bu stopaj, yatırımcıların yatırım indirimlerini elde ettikleri yılın takip eden yılının Mart ayında beyan edilmesi ve ödenmesi gerekmektedir.

GVK Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım İndirimi Stopajının Beyanı Nasıl Yapılır?

GVK Geçici 61. madde uyarınca hesaplanan yatırım indirimi stopajının beyanı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Beyan işlemi, yatırımcıların GİB’in internet sitesine giriş yaptıktan sonra “Beyannameler” bölümüne tıklayarak “GVK Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım İndirimi Stopaj Beyannamesi”ni seçmeleriyle başlamaktadır.

Beyannamede, yatırımcının adı, soyadı, vergi kimlik numarası, yatırımın türü, yatırımın yapıldığı tarih, yatırım tutarı, yatırım indirimi tutarı ve stopaj tutarı gibi bilgiler yer almaktadır. Beyanname, yatırımcı tarafından imzalanarak GİB’in internet sitesine gönderilmektedir.

GVK Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım İndirimi Stopajının Ödenmesi

GVK Geçici 61. madde uyarınca hesaplanan yatırım indirimi stopajı, beyanname verildikten sonraki ayın sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Ödeme, GİB’in belirlediği banka hesaplarına yatırılarak veya GİB’in internet sitesi üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile yapılabilir.

GVK Geçici 61 Madde Uyarınca Hesaplanan Yatırım İndirimi Stopajına İlişkin Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi