Işçinin Geçici Görevli Olarak Başka Bir Yerde Çalışması

İşçinin Geçici Görevli Olarak Başka Bir Yerde Çalışması

İşçinin geçici görevli olarak başka bir yerde çalışması, işverenin işçinin rızası ile iş sözleşmesinde belirtilen işyerinden başka bir işyerinde geçici olarak çalıştırmasıdır. Bu durum, işverenin işyerinin geçici olarak kapanması, işyerinde tadilat yapılması, işyerinde iş yoğunluğunun artması gibi nedenlerle ortaya çıkabilir.

İşçinin geçici görevli olarak başka bir yerde çalışması, iş sözleşmesinde düzenlenmelidir. İş sözleşmesinde, işçinin geçici olarak çalıştırılacağı işyeri, geçici çalışma süresi ve geçici çalışma sırasında işçinin ücret ve diğer hakları belirtilmelidir.

İşçinin geçici görevli olarak başka bir yerde çalışması sırasında, işçi geçici olarak çalıştırıldığı işyerinin iş düzenine tabi olur. İşçi, geçici olarak çalıştırıldığı işyerinde işverenin verdiği talimatlara uymak zorundadır.

İşçinin geçici görevli olarak başka bir yerde çalışması sırasında, işçi geçici olarak çalıştırıldığı işyerinde meydana gelen iş kazalarından ve meslek hastalıklarından dolayı işverene karşı tazminat davası açabilir.

İşçinin Geçici Görevli Olarak Başka Bir Yerde Çalışması Hakkında Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi