Kaçan Balık Çorlu

Kaçan Balık Çorlu: Konusu ve İncelemesi

Kaçan Balık Çorlu, 2005 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Ali Özgentürk’ün yaptığı bir Türk komedi filmidir. Filmin başrollerinde Şener Şen, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz ve Demet Akbağ yer almaktadır.

Film, Çorlu’da yaşayan ve balıkçılık yapan Ali Rıza (Şener Şen) adlı bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Ali Rıza, bir gün denize açıldığında ağlarına çok büyük bir balık takılır. Ancak balık o kadar büyüktür ki, Ali Rıza onu tek başına teknesine çekemez. Bunun üzerine Ali Rıza, yardım için arkadaşları olan Cemil (Cem Yılmaz), Osman (Ozan Güven) ve Hasan (Zafer Algöz) adlı kişileri çağırır.

Dört arkadaş, büyük balığı tekneye çekmeyi başarırlar. Ancak balık o kadar ağırdır ki, tekne su almaya başlar. Bunun üzerine arkadaşlar, balığı kıyıya taşımaya karar verirler. Ancak balık o kadar büyüktür ki, kıyıya taşımak için bir kamyon kiralamak zorunda kalırlar.

Arkadaşlar, balığı kamyona yükleyip yola koyulurlar. Ancak yolda polis tarafından durdurulurlar. Polis, balığın kaçak olduğunu düşünerek arkadaşları gözaltına alır. Arkadaşlar, balığın kaçak olmadığını kanıtlamak için uğraşırlar. Ancak polis onları dinlemez ve arkadaşlar hapse atılırlar.

Arkadaşlar, hapisten çıktıktan sonra balığı satmaya karar verirler. Ancak balık o kadar büyüktür ki, kimse onu satın almak istemez. Bunun üzerine arkadaşlar, balığı yemek için bir lokanta açmaya karar verirler.

Arkadaşlar, lokantayı açarlar ve balığı müşterilere servis etmeye başlarlar. Ancak müşteriler, balığın tadını beğenmezler ve lokanta kapanır. Arkadaşlar, tüm paralarını kaybetmişlerdir.

Arkadaşlar, paralarını geri kazanmak için bir plan yaparlar. Plana göre, balığı tekrar denize atacaklar ve sonra da onu kurtarmak için bir kahramanlık hikayesi yaratacaklardır. Arkadaşlar, planlarını uygulamaya koyarlar. Ancak işler istedikleri gibi gitmez ve arkadaşlar yine başarısız olurlar.

Kaçan Balık Çorlu, arkadaşlık, yardımlaşma ve dürüstlük gibi değerleri konu alan eğlenceli bir komedi filmidir. Film, Şener Şen, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz ve Demet Akbağ’ın başarılı performanslarıyla dikkat çekmektedir.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi