Karın Kası Programı Erkek Evde

Evde Karın Kası Programı Erkek

Karın kasları, vücudun en önemli kas gruplarından biridir. Güçlü karın kasları, duruşu destekler, bel ağrısını önler, performansı artırır ve estetik bir görünüm sağlar. Karın kasları, 6 ana kas grubundan oluşur:

  • Rektus abdominis: Karın ön duvarında yer alan en belirgin kastır.
  • Transversus abdominis: Karın orta duvarında yer alan derin bir kastır.
  • Obliques: Karın yan duvarlarında yer alan iki kas grubudur.
  • Psoas major: Kalça ve bel bölgesini saran bir kastır.
  • Iliacus: Kalça bölgesini saran bir kastır.

Karın kaslarını geliştirmek için düzenli egzersiz yapmak gerekir. Karın kasları, diğer kas gruplarına göre daha hızlı gelişebilen kaslardır. Ancak, yine de düzenli ve doğru egzersiz yapmak önemlidir.

Evde Karın Kası Egzersizleri

Evde karın kası egzersizleri yapmak için özel ekipmana ihtiyaç yoktur. Temel bazı egzersizler, evde kolayca yapılabilir.

Crunch

Crunch, karın kaslarını çalıştırmak için en etkili egzersizlerden biridir. Crunch yapmak için sırt üstü yatarak, dizlerinizi 90 derece bükün ve ayaklarınızı yere koyun. Ellerinizi başınızın arkasına koyun ve karın kaslarınızı kasarak, gövdenizi yukarı kaldırın. Başınız, göğsünüze doğru gelmeli, boynunuzda herhangi bir gerilme olmamalıdır. Crunch hareketini 10-15 tekrar, 3 set şeklinde yapın.

Leg raises

Leg raises, karın kaslarını ve alt sırt kaslarını çalıştırmak için etkili bir egzersizdir. Leg raises yapmak için sırt üstü yatarak, dizlerinizi 90 derece bükün ve ayaklarınızı yere koyun. Ellerinizi başınızın arkasına koyun ve karın kaslarınızı kasarak, bacaklarınızı yukarı kaldırın. Bacaklarınız, gövdenizle 90 derecelik bir açı oluşturmalıdır. Leg raises hareketini 10-15 tekrar, 3 set şeklinde yapın.

Side plank

Side plank, karın kaslarının yanlarını çalıştırmak için etkili bir egzersizdir. Side plank yapmak için yana doğru uzanın ve elinizin üzerine destek olarak, vücudunuzu dik tutun. Diğer bacağınızı, yere paralel olacak şekilde uzatın. Vücudunuzu, başınızdan topuğunuza kadar düz bir çizgi olacak şekilde tutun. Side plank hareketini 30-60 saniye, her iki taraf için de 1 set şeklinde yapın.

Plank

Plank, karın kaslarının tamamını çalıştıran etkili bir egzersizdir. Plank yapmak için yüz üstü yere yatın ve ellerinizi omuz genişliğinde açın. Vücudunuzu, başınızdan topuğunuza kadar düz bir çizgi olacak şekilde tutun. Plank hareketini 30-60 saniye, 3 set şeklinde yapın.

Russian twists

Russian twists, karın kaslarının alt kısmını çalıştırmak için etkili bir egzersizdir. Russian twists yapmak için sırt üstü yatarak, dizlerinizi 90 derece bükün ve ayaklarınızı yere koyun. Ellerinizi, başınızın arkasına koyun ve bir ağırlık alın. Karın kaslarınızı kasarak, gövdenizi sağa ve sola döndürün. Russian twists hareketini 10-15 tekrar, 3 set şeklinde yapın.

Mountain climbers

Mountain climbers, karın kaslarını ve kardiyovasküler sistemi çalıştırmak için etkili bir egzersizdir. Mountain climbers yapmak için ayakta durun ve ellerinizi omuz genişliğinde açın. Ellerinizin ve ayaklarınızın üzerinde destek olarak, vücudunuzu dik tutun. Bir bacağınızı öne doğru atarak, dizinizi göğsünüze doğru getirin. Diğer bacağınızı, geriye doğru uzatarak, yere paralel olacak şekilde tutun. Mountain climbers hareketini 10-15 tekrar, 3 set şeklinde yapın.

Karın Kası Programı

Evde karın kası egzersizleri yaparken, aşağıdaki programı takip edebilirsiniz:

GÜN 1

  • Crunch: 10-15 tekrar, 3 set
  • Leg raises: 10-15 tekrar, 3 set

GÜN 2

  • Side plank: 30-60 saniye, her iki taraf için de 1 set
  • Plank: 30-6

Yayımlandı

kategorisi