Kayıp Balık Nemo Türkçe Dublaj Izle 1080P

Kayıp Balık Nemo: Bir Aile Macerası

Kayıp Balık Nemo, 2003 yılında Pixar Animation Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtılan bir Amerikan bilgisayar animasyonlu macera filmidir. Andrew Stanton tarafından yönetilen ve Stanton, Bob Peterson ve David Reynolds tarafından yazılan film, Martin Short, Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe, Brad Garrett, Allison Janney, Austin Pendleton, Stephen Root ve Vicki Lewis’in seslendirmelerini içeriyor. Film, oğlu Nemo’yu bir dalgıç tarafından kaçırıldıktan sonra onu bulmak için okyanusu geçen palyaço balığı Marlin’in hikayesini anlatıyor.

Konu

Marlin ve Coral, Büyük Bariyer Resifi’nde yaşayan bir palyaço balığı çiftidir. Tek yumurtaları Nemo’dur ve onu aşırı korumacı bir şekilde büyütürler. Nemo, babasının aşırı korumacılığından bıkar ve keşfe çıkmak ister. Bir gün, Nemo babasının uyarılarına rağmen yüzeye çıkar ve bir dalgıç tarafından kaçırılır.

Marlin, Nemo’yu bulmak için okyanusa açılır. Yolda, Dory adında bir tang balığıyla tanışır. Dory, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir balıktır, ancak Marlin’e Nemo’yu bulma yolculuğunda yardım etmeye karar verir.

Marlin ve Dory, okyanusta birçok tehlikeyle karşılaşırlar. Köpekbalıkları, denizanası ve derin deniz yaratıklarıyla mücadele etmek zorundadırlar. Ancak, sonunda Nemo’yu bulurlar ve onu eve geri getirirler.

Karakterler

  • Marlin: Nemo’nun babası olan palyaço balığı. Aşırı korumacı ve endişeli bir balıktır.
  • Nemo: Marlin ve Coral’ın tek yumurtası olan palyaço balığı. Maceraperest ve meraklı bir balıktır.
  • Dory: Kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir tang balığı. Marlin’e Nemo’yu bulma yolculuğunda yardım eder.
  • Bruce: Bir köpekbalığı. Marlin ve Dory’yi yemeye çalışır, ancak sonunda onlarla arkadaş olur.
  • Anchor: Bruce’un arkadaşı olan bir köpekbalığı.
  • Chum: Bruce’un arkadaşı olan bir köpekbalığı.
  • Gill: Bir damselfish. Nemo’nun kaçırıldığı dalgıç teknesinde yaşamaktadır.
  • Deb: Bir angelfish. Nemo’nun kaçırıldığı dalgıç teknesinde yaşamaktadır.
  • Flo: Bir pufferfish. Nemo’nun kaçırıldığı dalgıç teknesinde yaşamaktadır.

Yapım

Kayıp Balık Nemo, Pixar Animation Studios’un beşinci uzun metrajlı animasyon filmidir. Film, 2000 yılında yapımına başlandı ve üç yıl süren bir süreçte tamamlandı. Filmin yapımında 100’den fazla animatör çalıştı.

Kayıp Balık Nemo, Pixar’ın en başarılı filmlerinden biridir. Film, dünya çapında 940 milyon dolar hasılat elde etti ve En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü’nü kazandı. Film, ayrıca, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Özgün Müzik dallarında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

İlgili Dosyalar

İlgili Siteler


Yayımlandı

kategorisi