Kırlangıç Balığı Uçuşu

Kırlangıç Balığı Uçuşu: Konusu ve İncelemesi

Kırlangıç Balığı Uçuşu, İngiliz yazar Sebastian Faulks’un 1985 yılında yayınlanan romanıdır. Roman, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’de geçen bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Roman, 1986 yılında Booker Ödülü’ne aday gösterilmiş ve 1987 yılında Whitbread Ödülü’nü kazanmıştır.

Konusu

Roman, 1940 yılında İngiltere’nin güney kıyısındaki bir kasabada başlar. Kasabanın genç ve güzel kızı Sarah Woodruff, kasabanın yeni papazı Tony Last ile tanışır. Tony, Sarah’a aşık olur ve ona evlenme teklif eder. Ancak Sarah, Tony’nin teklifini reddeder.

Sarah’ın Tony’yi reddetmesinin nedeni, onun başka bir erkeğe aşık olmasıdır. Bu erkek, Sarah’ın çocukluk arkadaşı olan Freddie Page’dir. Freddie, savaş sırasında pilot olarak görev yapmaktadır. Sarah, Freddie’nin savaştan sağ salim dönmesini beklemektedir.

Bir gün, Freddie’nin uçağı düşer ve Freddie ölür. Sarah, Freddie’nin ölümünden sonra yıkılır. Tony, Sarah’ın acısını paylaşmak için elinden geleni yapar. Sarah, sonunda Tony’nin sevgisini kabul eder ve onunla evlenir.

İnceleme

Kırlangıç Balığı Uçuşu, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’de geçen bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Roman, savaşın insanların hayatları üzerindeki etkilerini ve aşkın gücünü konu almaktadır. Roman, güzel bir üslupla yazılmış ve karakterleri çok iyi işlenmiştir. Roman, okuyucuları derinden etkilemektedir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi