Korunmuş Sır Duası Okunuşu Pdf

Korunmuş Sır Duası Okunusuna Dair Her Şey

Korunmuş sır duası, İslam inancında önemli bir yere sahip olan ve okunması tavsiye edilen bir duadır. Bu dua, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) öğrettiği bir duadır ve okunması halinde kişiyi her türlü kötülükten, kazadan ve beladan koruduğuna inanılır.

Korunmuş sır duası, “Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme inni es’elüke bi-sirri ehlil-kitabi ve bi-sirri musa ve harun ve bi-sirri isa ve mûsâ ve bi-sirri meleiketi seb’a ve bi-sirri seb’a semavati ve bi-sirri seb’a erdı ve bi-sirri seb’a mîzân ve bi-sirri seb’a cevâhir ve bi-sirri seb’a ulûhiyet ve bi-sirri seb’a cinnet ve bi-sirri seb’a havâss ve bi-sirri seb’a ahkâm ve bi-sirri seb’a âyât ve bi-sirri seb’a âyâtil-kürsî ve bi-sirri seb’a âyâtil-falâk ve bi-sirri seb’a âyâtin-nâs ve bi-sirri seb’a melâiketi seb’a ve bi-sirri seb’a cinnet ve bi-sirri seb’a havâss ve bi-sirri seb’a ahkâm ve bi-sirri seb’a âyât ve bi-sirri seb’a âyâtil-kürsî ve bi-sirri seb’a âyâtil-falâk ve bi-sirri seb’a âyâtin-nâs.” şeklinde okunur.

Duanın Türkçe anlamı ise şu şekildedir:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’ım, kitabının sırrı, Musa ve Harun’un sırrı, İsa ve Musa’nın sırrı, yedi meleğin sırrı, yedi göğün sırrı, yedi yerin sırrı, yedi terazinin sırrı, yedi cevherin sırrı, yedi uluhiyetin sırrı, yedi cinnin sırrı, yedi havvassın sırrı, yedi hükmün sırrı, yedi ayetin sırrı, yedi âyet-el-kürsî’nin sırrı, yedi âyet-el-felak’ın sırrı, yedi âyet-el-nâs’ın sırrı, yedi meleğin sırrı, yedi cinnin sırrı, yedi havvassın sırrı, yedi hükmün sırrı, yedi ayetin sırrı, yedi âyet-el-kürsî’nin sırrı, yedi âyet-el-felak’ın sırrı, yedi âyet-el-nâs’ın sırrı için senden niyaz ediyorum.”

Korunmuş sır duası, genellikle sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa okunması tavsiye edilir. Dua, namazlardan sonra da okunabilir.

Duanın okunması halinde kişinin her türlü kötülükten, kazadan ve beladan korunacağına inanılır. Ayrıca, duanın okunması halinde kişinin maddi ve manevi hayatındaki sıkıntıların giderileceğine, kısmetinin açılacağına ve işlerinin rast gideceğine inanılır.

Korunmuş sır duasının okunması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar şu şekildedir:

  • Dua, saygılı bir şekilde okunmalıdır.
  • Dua okunurken, kalpten gelen bir şekilde dua edilmesi gerekir.
  • Dua okunurken, dikkat dağılmamaya dikkat edilmelidir.

Korunmuş sır duası, İslam inancında önemli bir yere sahip olan ve okunması tavsiye edilen bir duadır. Duanın okunması halinde kişinin her türlü kötülükten, kazadan ve beladan korunacağına inanılır.


Yayımlandı

kategorisi