Kpss Sınav Ücreti 2024-2025 Güncel

KPSS Sınav Ücreti Ne Kadar?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), kamu kurum ve kuruluşlarında memur olmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Sınav, her yıl Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır.

KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ÖSYM’ye sınav ücreti yatırılması gerekmektedir. Sınav ücreti, sınavın yapıldığı yıla göre değişiklik gösterebilir. 2023 yılında KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT için sınav ücreti 150 TL, KPSS Alan Bilgisi için sınav ücreti ise 100 TL olarak belirlenmiştir.

Sınav Ücretinin Ödenmesi

KPSS sınav ücreti, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden internet aracılığıyla veya ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalara yatırılarak ödenebilir. İnternet üzerinden ödeme yapmak için ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yaptıktan sonra “Sınav Ücreti Ödeme” sekmesine tıklanması gerekmektedir. Bankaya yatırmak için ise sınav ücretinin yatırılacağı banka şubesine gidilip makbuz alınması gerekmektedir.

Sınav Ücreti Ödeme Tarihleri

KPSS sınav ücreti, sınav başvuru tarihleri arasında ödenmelidir. 2023 yılında KPSS başvuru tarihleri 24 Mayıs-6 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında başvuru yapan adaylar, sınav ücretlerini 24 Mayıs-7 Haziran 2023 tarihleri arasında ödeyebilirler.

Sınav Ücreti Ödemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

KPSS sınav ücreti yatırılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

  • Sınav ücreti, başvuru yapılan sınava göre yatırılmalıdır.
  • Sınav ücreti, başvuru yapılan sınavın adının belirtildiği şekilde yatırılmalıdır.
  • Sınav ücreti, başvuru yapılan sınavın yılı dikkate alınarak yatırılmalıdır.
  • Sınav ücreti, başvuru yapılan sınavın oturumlarına göre yatırılmalıdır.
  • Sınav ücreti, başvuru yapılan sınavın sınav merkezine göre yatırılmalıdır.

Sınav Ücreti Ödenmeyen Başvurular

Sınav ücreti yatırılmayan başvurular, ÖSYM tarafından geçersiz kabul edilir. Bu nedenle, KPSS sınavına girmek isteyen adayların sınav ücretini belirtilen tarihler arasında yatırmaları gerekmektedir.

KPSS Sınav Ücretinin İadesi

Sınava başvuru yaptıktan sonra herhangi bir nedenle sınava katılamayan adayların sınav ücretlerinin iadesi için ÖSYM’ye başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Sınav ücretinin iade edilmesi için adayların, sınava katılmama gerekçelerini belgelendirmeleri gerekmektedir.

Sınav Ücretinin Artırımlı Olarak Ödenmesi

Sınav başvurusu son başvuru tarihinden sonra yapılan adayların sınav ücretini %50 artırımlı olarak ödemeleri gerekmektedir. Bu nedenle, KPSS sınavına son başvuru tarihinden sonra başvurmayı düşünen adayların sınav ücretini artırımlı olarak yatırmaları gerekmektedir.

KPSS Sınav Ücreti Ödemelerinde İndirim Olup Olmadığı

KPSS sınav ücreti için herhangi bir indirim uygulanmamaktadır. Ancak, deprem nedeniyle ikametgahı Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ illerinde bulunan adaylardan sınav ücreti alınmamaktadır.

KPSS Sınav Ücreti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

KPSS sınav ücreti ne kadardır?

2023 yılında KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri ve KPSS ÖABT için sınav ücreti 150 TL, KPSS Alan Bilgisi için sınav ücreti ise 100 TL’dir.

KPSS sınav ücreti ne zaman ödenir?

KPSS sınav ücreti, sınav başvuru tarihleri arasında ödenmelidir. 2023 yılında KPSS başvuru tarihleri 24 Mayıs-6 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında başvuru yapan adaylar, sınav ücretlerini 24 Mayıs-7 Haziran 2023 tarihleri arasında ödeyebilirler.

Sınav ücreti ödemesini internetten yapabilir miyim?

Evet, sınav ücreti ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden internet aracılığıyla ödenebilir.

Sınav ücreti ödemesini bankaya yatırabilir miyim?

Evet, sınav ücreti ÖSYM’nin anlaşmalı olduğu bankalara yatır


Yayımlandı

kategorisi