Küçük Kara Balık Tiyatro Yorum

Küçük Kara Balık Tiyatro Yorumu

Küçük Kara Balık, Sadık Hidayet’in aynı adlı romanından uyarlanan bir tiyatro oyunudur. Oyun, küçük bir kara balığın özgürlük arayışını ve bu arayış sırasında karşılaştığı zorlukları konu almaktadır.

Oyun, küçük kara balığın denizde yüzdüğü bir sahneyle başlar. Balık, özgürce yüzebildiği için çok mutludur. Ancak bir gün, balıkçıların ağlarına yakalanır. Balık, ağlardan kurtulmaya çalışır ancak başaramaz. Balıkçılar, balığı teknelerine götürürler ve orada öldürürler.

Balığın ölümü, diğer balıkları çok üzer. Balıklar, balığın özgürlük arayışını ve bu arayış sırasında karşılaştığı zorlukları hatırlarlar. Balıklar, balığın ölümünden sonra özgürlüklerine kavuşmak için mücadele etmeye karar verirler.

Balıklar, balıkçıların teknelerine saldırırlar ve balıkçıları tekneden kovarlar. Balıklar, özgürlüklerine kavuştukları için çok mutludurlar. Balıklar, özgürlüklerinin tadını çıkarırken bir yandan da balığın ölümünü yas tutarlar.

Küçük Kara Balık, özgürlük arayışının önemini vurgulayan bir oyundur. Oyun, özgürlüğün kolay kazanılmadığını ve özgürlük için mücadele etmenin gerektiğini göstermektedir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi