Lebbeyk Diyen Balık

Lebbeyk Diyen Balık: Konusu ve İncelemesi

Lebbeyk Diyen Balık, 2007 yılında yayınlanan ve yönetmenliğini Çetin İnanç’ın yaptığı bir Türk dram filmidir. Film, 1960’lı yıllarda Anadolu’da yaşayan bir balıkçının hikayesini anlatmaktadır.

Konusu

Film, 1960’lı yıllarda Anadolu’da yaşayan balıkçı Ali’nin (Şener Şen) hikayesini anlatmaktadır. Ali, karısı Fatma (Türkan Şoray) ve çocuklarıyla birlikte küçük bir köyde yaşamaktadır. Ali, geçimini balıkçılık yaparak sağlamaktadır. Bir gün, Ali denize açıldığında büyük bir balık yakalar. Bu balık, Ali’nin hayatını değiştirecektir.

Balık, Ali’ye konuşmaya başlar ve ona “Lebbeyk” der. Ali, başta balığın konuştuğuna inanmaz, ancak daha sonra balığın gerçekten konuştuğunu anlar. Balık, Ali’ye kendisinin bir peri balığı olduğunu ve ona üç dilek hakkı vereceğini söyler. Ali, ilk dileğini balıkçılıkta daha başarılı olmak için kullanır. İkinci dileğini ise çocuklarının iyi bir eğitim alması için kullanır. Üçüncü dileğini ise karısının hastalığının iyileşmesi için kullanır.

Balık, Ali’nin dileklerini yerine getirir ve Ali’nin hayatı değişir. Ali, balıkçılıkta daha başarılı olur, çocukları iyi bir eğitim alır ve karısının hastalığı iyileşir. Ali, artık mutlu bir adamdır.

İnceleme

Lebbeyk Diyen Balık, Türk sinemasının klasiklerinden biridir. Film, sade ve etkileyici anlatımıyla izleyiciyi kendine çekmektedir. Filmin oyuncuları da çok başarılıdır. Şener Şen ve Türkan Şoray, rollerini ustalıkla canlandırmışlardır.

Lebbeyk Diyen Balık, Anadolu’nun güzelliğini ve Türk halkının sıcaklığını yansıtan bir filmdir. Film, izleyiciye umut ve iyilik mesajı vermektedir.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi