Masmavi Balık Maltepe

Masmavi Balık Maltepe: Bir Aşk Hikayesi

Masmavi Balık Maltepe, 2017 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven’in yaptığı bir aşk filmidir. Film, İstanbul’un Maltepe ilçesinde yaşayan iki gencin hikayesini anlatıyor.

Film, 17 yaşındaki Deniz (Ecem Baltacı) ve 18 yaşındaki Mert (Çağatay Ulusoy) adlı iki gencin tanışmasıyla başlıyor. Deniz, Maltepe’de yaşayan bir lise öğrencisidir. Mert ise, İstanbul’un zengin bir semtinden gelen bir üniversite öğrencisidir. İki genç, bir gün Maltepe sahilinde karşılaşırlar ve ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar.

Deniz ve Mert, kısa sürede yakınlaşırlar ve sevgili olurlar. Ancak, iki gencin aileleri bu ilişkiye karşı çıkarlar. Deniz’in ailesi, Mert’in zengin ve şımarık bir çocuk olduğunu düşünürler. Mert’in ailesi ise, Deniz’in alt sınıftan bir kız olduğunu düşünürler.

Deniz ve Mert, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen ilişkilerini sürdürmeye kararlıdırlar. Ancak, iki gencin önünde birçok engel vardır. Deniz, ailesinin baskısıyla okuldan ayrılmak zorunda kalır. Mert ise, ailesinin baskısıyla yurt dışına gönderilir.

Deniz ve Mert, yıllar sonra tekrar karşılaşırlar. İki genç, hala birbirlerine aşık olduklarını fark ederler. Ancak, iki gencin hayatları artık çok farklıdır. Deniz, bir balıkçı teknesinde çalışmaktadır. Mert ise, başarılı bir iş adamı olmuştur.

Deniz ve Mert, tekrar bir araya geldiklerinde, geçmişteki sorunlarını çözmek zorundadırlar. İki genç, sonunda ailelerinin karşı çıkmasına rağmen evlenirler.

Masmavi Balık Maltepe, aşkın her engeli aşabileceğini anlatan dokunaklı bir hikayedir. Film, aşkın gücünü ve aile bağlarının önemini vurgular.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi