Mecburi Hizmette Geçici Görevlendirme Yönetmeliği

Mecburi Hizmette Geçici Görevlendirme Yönetmeliği

Mecburi hizmette geçici görevlendirme yönetmeliği, mecburi hizmete tabi olanların geçici olarak başka bir göreve atanmasını düzenleyen yönetmeliktir. Bu yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122. maddesine dayanılarak çıkarılmıştır.

Yönetmeliğin Kapsamı

Yönetmelik, mecburi hizmete tabi olan tüm kamu görevlilerini kapsamaktadır. Bu kapsamda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve diğer kamu görevlileri yer almaktadır.

Geçici Görevlendirme Nedenleri

Yönetmelik, geçici görevlendirmenin aşağıdaki nedenlerle yapılabileceğini düzenlemiştir:

  • Kamu hizmetinin gereği,
  • Memurun görevinin gerektirdiği bilgi ve becerileri geliştirmesi,
  • Memurun sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak görev yapamaması,
  • Memurun disiplin cezası alması,
  • Memurun görevinde geçici olarak bulunamaması.

Geçici Görevlendirme Süresi

Geçici görevlendirme süresi, en fazla altı aydır. Ancak, kamu hizmetinin gereği veya memurun sağlık sorunları nedeniyle geçici görevlendirme süresi bir yıla kadar uzatılabilir.

Geçici Görevlendirme Yerleri

Geçici görevlendirme, memurun çalıştığı kurum veya kuruluş dışında başka bir kurum veya kuruluşta yapılabilir. Geçici görevlendirme yeri, memurun görevinin gerektirdiği bilgi ve becerileri geliştirmesi, sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak görev yapamaması veya disiplin cezası alması gibi nedenlerle belirlenir.

Geçici Görevlendirme Ücreti

Geçici görevlendirme süresince memura, geçici görevlendirme yapılan kurum veya kuruluş tarafından geçici görevlendirme ücreti ödenir. Geçici görevlendirme ücreti, memurun çalıştığı kurum veya kuruluştaki ücretinden düşük olamaz.

Geçici Görevlendirme Sonrası

Geçici görevlendirme süresi sona erdiğinde, memur eski görevine geri döner. Ancak, memurun geçici görevlendirme süresince gösterdiği performans nedeniyle terfi ettirilmesi veya başka bir göreve atanması mümkündür.

Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi