Papara Işlem Ücreti 2024-2025 Güncel

Papara İşlem Ücreti: 2023 Yılı Ücretleri

Papara, Türkiye’nin en popüler dijital cüzdan platformlarından biridir. 2016 yılında kurulan Papara, kullanıcılarına bankacılık hizmetlerini dijital ortamda sunmaktadır. Papara ile para transferi, fatura ödeme, yatırım, alışveriş gibi birçok işlem yapılabilmektedir.

Papara’nın işlem ücretleri, kullanıcıların işlem türüne ve işlem tutarına göre değişiklik göstermektedir. Papara’nın 2023 yılı işlem ücretleri şu şekildedir:

Hesap Açma ve Kullanım Ücreti

Papara’da hesap açmak ve kullanmak tamamen ücretsizdir. Papara’da hesap açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Papara Hesaplarına Para Transferi

Papara hesabından başka bir Papara hesabına para transferi yapmak her zaman ücretsizdir. Papara hesabından IBAN’a para transferi yapmak da ücretsizdir.

Diğer Bankalardan Papara’ya Para Transferi

Diğer bankalardan Papara’ya yapılan para transferlerinde işlem ücreti uygulanmaktadır. Bu ücret, transfer tutarına göre değişiklik göstermektedir.

  • 100 TL’ye kadar olan transferlerde işlem ücreti 0,99 TL’dir.
  • 100 TL ile 500 TL arasındaki transferlerde işlem ücreti 1,99 TL’dir.
  • 500 TL’nin üzerindeki transferlerde işlem ücreti 2,99 TL’dir.

Papara’dan Diğer Bankalara Para Transferi

Papara’dan diğer bankalara yapılan para transferlerinde işlem ücreti uygulanmaktadır. Bu ücret, transfer tutarına göre değişiklik göstermektedir.

  • 100 TL’ye kadar olan transferlerde işlem ücreti 0,99 TL’dir.
  • 100 TL ile 500 TL arasındaki transferlerde işlem ücreti 1,99 TL’dir.
  • 500 TL’nin üzerindeki transferlerde işlem ücreti 2,99 TL’dir.

Papara ile Ödeme

Papara ile online alışveriş yapmak, fatura ödemek gibi işlemlerde işlem ücreti uygulanmamaktadır.

Papara ile ATM’den Para Çekme

Papara ile ATM’den para çekmek için işlem ücreti uygulanmaktadır. Bu ücret, ATM’nin türüne göre değişiklik göstermektedir.

  • Akbank ATM’lerinden yapılan para çekme işlemlerinde işlem ücreti 0 TL’dir.
  • Diğer banka ATM’lerinden yapılan para çekme işlemlerinde işlem ücreti 2,99 TL’dir.

Papara ile Yurt Dışı Para Transferi

Papara ile yurt dışına para transferi yapmak için işlem ücreti uygulanmaktadır. Bu ücret, transfer tutarına ve transfer edilen ülkeye göre değişiklik göstermektedir.

  • 2023 yılı boyunca yurt dışına yapılacak ilk para transferi için işlem ücreti uygulanmamaktadır.
  • Ücretsiz ilk yurt dışı para transferi işlemini gerçekleştirdikten sonra göndereceğiniz tutar ne olursa olsun Avrupa’ya yapacağınız tüm transferler için işlem ücreti €1, Birleşik Krallık için £1’dir.

Papara Kullanılmayan Hesap Ücreti

Papara’da son 6 ayda hiçbir finansal işlem yapmamış ve Papara uygulamasına giriş yapmamış kullanıcılardan, aylık ₺9,90 Kullanılmayan Hesap Ücreti talep edilmektedir. Bu ücret, kullanıcının hesabının kapatılmasından önce tahsil edilmektedir.

Papara İşlem Ücretlerine İtiraz

Papara’nın işlem ücretlerine itiraz etmek için Papara müşteri hizmetlerine başvurabilirsiniz. Papara müşteri hizmetleri, itirazınızı inceleyerek gerekli işlemi gerçekleştirecektir.

Sonuç

Papara’nın işlem ücretleri, diğer dijital cüzdan platformlarına göre oldukça uygundur. Papara ile para transferi, fatura ödeme gibi işlemlerde işlem ücreti ödemeden yararlanabilirsiniz. Ancak, Papara’dan diğer bankalara yapılan para transferlerinde ve yurt dışı para transferlerinde işlem ücreti uygulanmaktadır.


Yayımlandı

kategorisi