Thy Uçuş Akademisi Ücreti 2024-2025 Güncel

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi Ücreti

Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en büyük havayollarından biri olarak, bünyesinde yetiştirdiği pilotlar ile dünya çapında hizmet vermektedir. THY, pilot ihtiyacını karşılamak için kendi bünyesinde bir uçuş akademisi kurmuştur. Bu akademide, THY’nin kendi pilot ihtiyacını karşılamak üzere pilot yetiştirilmektedir. Bunun yanı sıra, ücretli olarak da pilot eğitimi verilmektedir.

Ücretsiz Pilot Eğitimi

THY, kendi pilot ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirdiği pilotlara eğitim ücreti talep etmemektedir. Bu pilotlar, eğitim süresince THY’nin sağladığı maaş ve diğer imkanlardan yararlanmaktadır. Eğitim süresi boyunca, pilot adaylarına her ay 2 asgari ücret tutarında maaş ve öğle yemeği için yemek kartı verilmektedir. Ayrıca, eğitim süresi boyunca özel sağlık sigortası da yapılmaktadır.

Ücretli Pilot Eğitimi

THY, ücretli pilot eğitim programında, THY’de iş garantisi vermemektedir. Başvuruda öncelik tanınıp tanınmayacağı ise bilinmemektedir. Ücretli pilot eğitimi almak isteyenler, 85 bin euro’yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.

Eğitim Süresi ve İçeriği

THY Uçuş Akademisi’nde verilen pilot eğitimi, teorik ve uygulamalı derslerden oluşmaktadır. Teorik dersler, havacılıkla ilgili temel bilgileri kapsamaktadır. Uygulamalı dersler ise, uçuş eğitimlerini kapsamaktadır.

Teorik dersler, toplam 15 ay sürmektedir. Bu dersler, havacılık kanunları, havacılık meteorolojisi, havacılık mühendisliği, havacılık psikolojisi, havacılık fiziği, havacılık elektronik ve iletişim, havacılık yönetimi, havacılık İngilizcesi gibi konuları kapsamaktadır.

Uygulamalı dersler ise, toplam 9 ay sürmektedir. Bu dersler, tek motorlu pervaneli uçak, çift motorlu pervaneli uçak, jet motorlu uçak, kokpit ekip çalışması, uçuş güvenliği, uçuş planlama ve uçuş yönetimi gibi konuları kapsamaktadır.

Eğitim Yeri

THY Uçuş Akademisi, İstanbul’da bulunmaktadır. Eğitimler, THY’nin anlaşmalı olduğu uçuş okullarında verilmektedir.

Eğitim Şartları

THY Uçuş Akademisi’nde pilot eğitimi almak için aşağıdaki şartlara uyulması gerekmektedir:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Lise veya dengi okul mezunu olmak
  • En az 165 cm boyunda olmak
  • En az 60 kg ağırlığında olmak
  • İyi derecede İngilizce bilmek
  • Sağlıklı olmak

Sonuç

THY Uçuş Akademisi, dünyanın en iyi pilot yetiştirme kurumlarından biridir. Akademide verilen eğitim, pilot adayları için oldukça kapsamlı ve kalitelidir. Ancak, eğitim ücreti oldukça yüksektir. Bu nedenle, ücretli pilot eğitimi almak isteyenlerin, eğitim ücretini karşılayabilecek durumda olmaları gerekmektedir.


Yayımlandı

kategorisi