Ttnet Fatura Dönemi

TTNET Fatura Dönemi

TTNET, Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biridir. Evde internet, telefon, TV gibi hizmetleri sunan TTNET, faturalandırma sisteminde de oldukça esnektir. TTNET fatura dönemi, müşterinin tercihine göre aylık veya üç aylık olarak belirlenebilir.

Aylık Fatura Dönemi

TTNET’in standart fatura dönemi aylıktır. Bu dönemde, fatura kesim tarihi her ayın 25’i olarak belirlenmiştir. Faturalar, kesim tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmelidir. Ödeme süresi içinde ödenmeyen faturalara gecikme faizi uygulanır.

Aylık fatura dönemi, TTNET’in en çok tercih edilen fatura dönemidir. Bu dönemde, faturalar her ay düzenli olarak kesilir ve ödenir. Bu sayede, fatura ödemelerini takip etmek ve gecikme faizi ödemekten kaçınmak daha kolaydır.

Üç Aylık Fatura Dönemi

TTNET, müşterilerine üç aylık fatura dönemi seçeneği de sunmaktadır. Bu dönemde, fatura kesim tarihi her ayın 25’i olarak belirlenmiştir. Ancak, üç aylık fatura dönemi için ödeme süresi 60 gündür. Ödeme süresi içinde ödenmeyen faturalara gecikme faizi uygulanır.

Üç aylık fatura dönemi, TTNET’in daha az tercih edilen fatura dönemidir. Bu dönemde, faturalar üç ayda bir kesilir ve ödenir. Bu sayede, fatura ödemeleri daha az sıklıkla yapılır. Ancak, fatura ödemelerini takip etmek ve gecikme faizi ödemekten kaçınmak daha zor olabilir.

Fatura Kesimi Süreci

TTNET fatura kesim süreci, aşağıdaki gibidir:

  1. Fatura dönemi başlar.
  2. Fatura dönemi boyunca, kullanılan hizmetler için tutarlar hesaplanır.
  3. Fatura kesim tarihi yaklaştığında, müşteriye fatura önizlemesi gönderilir.
  4. Fatura kesim tarihi geldiğinde, fatura kesilir ve müşteriye gönderilir.
  5. Fatura ödeme süresi başlar.

Fatura Ödeme Yöntemleri

TTNET faturaları, aşağıdaki yöntemlerle ödenebilir:

  • Online İşlemler
  • Müşteri hizmetleri
  • Banka şubeleri
  • ATM’ler
  • PTT
  • İnternetten ödeme (e-Devlet, BKM Express, vb.)

Fatura Sorgulama

TTNET faturaları, aşağıdaki yöntemlerle sorgulanabilir:

  • Online İşlemler
  • Müşteri hizmetleri
  • TTNET mobil uygulaması
  • Fatura bilgi SMS’i

Fatura İtiraz

TTNET faturalarına itiraz etmek için, aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

  • Online İşlemler
  • Müşteri hizmetleri
  • TTNET mobil uygulaması
  • Fatura itiraz dilekçesi

Fatura Ödeme Süresi

TTNET fatura ödeme süresi, fatura kesim tarihinden itibaren 15 gündür. Ödeme süresi içinde ödenmeyen faturalara gecikme faizi uygulanır.

Gecikme Faizi

TTNET faturalarına uygulanan gecikme faizi, %1,3 olarak belirlenmiştir. Gecikme faizi, fatura ödeme süresinin son günü itibarıyla hesaplanır ve bir sonraki faturaya yansıtılır.

Fatura Ödeme Sonrası

Faturalar, ödeme süresi içinde ödendiğinde, ödeme işlemi hemen gerçekleşir ve fatura ödenmiş olarak kabul edilir. Ödeme işleminin gerçekleştiğini gösteren bir SMS veya e-posta gönderilir.

Fatura Ödeme İptali

TTNET fatura ödemeleri, ödeme işleminin tamamlanmasından sonra iptal edilemez. Ancak, ödeme işlemi henüz tamamlanmamışsa, ödeme işlemi iptal edilebilir.

Fatura Değişimi

TTNET fatura dönemi, fatura kesim tarihi ve fatura ödeme yöntemi gibi bilgiler, müşteri tarafından değiştirilebilir. Değişiklik yapmak için, müşteri TTNET müşteri hizmetlerini arayabilir veya Online İşlemler üzerinden değişiklik yapabilir.

Sonuç

TTNET fatura dönemi, müşterinin tercihine göre aylık veya üç aylık olarak belirlenebilir. Fatura kesim tarihi ve ödeme süresi gibi bilgiler de müşteri tarafından değiştirilebilir. Fatura ödemeleri, online, müşteri hizmetleri, banka şubeleri, ATM’ler, PTT ve internet üzerinden yapılabilir. Fatura ödemelerine itiraz etmek için, müşteri TTNET müşteri hizmetlerini arayabilir veya Online İşlemler üzerinden itiraz yapabilir.


Yayımlandı

kategorisi