Yüzdeki Sivilce Izleri Nasıl Geçer Evde

Yüzdeki Sivilce İzleri Nasıl Geçer Evde

Sivilce, ciltteki yağ bezlerinin tıkanması ve iltihaplanmasıyla oluşan bir cilt rahatsızlığıdır. Sivilceler, genellikle yüz, sırt ve göğüste görülür. Sivilcelerin iyileşmesi için birkaç hafta veya ay sürebilir. Sivilceler iyileştiğinde, bazı durumlarda ciltte iz bırakabilir. Sivilce izleri, kırmızı, kahverengi veya beyaz lekeler şeklinde olabilir. Sivilce izlerini geçirmek için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler, evde uygulanabilecek doğal yöntemler olabileceği gibi, uzman bir dermatolog tarafından uygulanan medikal tedaviler de olabilir.

Evde Uygulanabilecek Doğal Yöntemler

Evde sivilce izlerini geçirmek için uygulanabilecek birçok doğal yöntem vardır. Bu yöntemler, ciltteki kolajen üretimini artırarak, cildin yenilenmesini sağlayarak ve ciltteki pigmentasyonun düzenlenmesini sağlayarak sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, sivilce izlerini geçirmek için kullanılan en popüler doğal yöntemlerden biridir. Elma sirkesi, ciltteki ölü deriyi temizleyerek ve cilt tonunu eşitleyerek sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Elma sirkesini sivilce izlerine uygulamak için, bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak suyla seyreltin. Pamuklu bir bez yardımıyla, seyreltilmiş elma sirkesini sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Elma sirkesini günde iki kez uygulayabilirsiniz.
[Image of Elma sirkesi]

Limon Suyu

Limon suyu, ciltteki kolajen üretimini artırarak sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Limon suyunu sivilce izlerine uygulamak için, bir limonun suyunu sıkın. Pamuklu bir bez yardımıyla, limon suyunu sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Limon suyunu günde iki kez uygulayabilirsiniz. Ancak, limon suyunun cildi kurutabileceğinden, cildiniz kuruysa, limon suyunu seyrelterek uygulayabilirsiniz.
[Image of Limon suyu]

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip bir yağdır. Sivilceleri kurutarak ve iltihabı azaltarak sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Çay ağacı yağını sivilce izlerine uygulamak için, bir çay kaşığı çay ağacı yağını bir bardak suyla seyreltin. Pamuklu bir bez yardımıyla, seyreltilmiş çay ağacı yağını sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Çay ağacı yağını günde iki kez uygulayabilirsiniz. Ancak, çay ağacı yağının cildi tahriş edebileceğini göz önünde bulundurun. Hassas bir cilde sahipseniz, çay ağacı yağını seyreltmeden kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde test edin.
[Image of Çay ağacı yağı]

Bal ve Tarçın Maskesi

Bal, cilt için besleyici ve nemlendirici özelliklere sahip bir besindir. Tarçın ise antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bal ve tarçın maskesi, cildin yenilenmesini sağlayarak ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Bal ve tarçın maskesini yapmak için, bir çorba kaşığı balı bir çay kaşığı tarçınla karıştırın. Karışımı, sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bal ve tarçın maskesini haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
[Image of Bal ve tarçın maskesi]

Avokado Maskesi

Avokado, cilt için besleyici ve nemlendirici özelliklere sahip bir meyvedir. Avokado maskesi, cildin yenilenmesini sağlayarak ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Avokado maskesini yapmak için, bir adet avokadoyu püre haline getirin. Püreyi, sivilce izlerinin olduğu bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


Yayımlandı

kategorisi